Puppy training

Verantwoord met honden

In deze training leer je hoe je jouw pup het best kunnen laten wennen aan allerlei indrukken uit zijn nieuwe thuissituatie, het socialiseren. Een enorm belangrijke periode in de ontwikkeling van uw pup naar een stabiele en sociale hond. Je krijgt handvatten om de theorielessen in de praktijk toe te passen.

In de meest ideale situatie heb je je al laten adviseren over wat voor hond het best bij jouw verwachtingen en wensen past. Als de pup dan eindelijk gehaald mag worden (meestal rond 8 weken voor Nederlandse pups) is het belangrijk dat je al een plan hebt gemaakt over hoe je de pup een goede overgang van nest naar jouw huis geeft en wat je de eerste dagen en weken met de pup wilt ondernemen in een goede balans tussen rust en socialiseren. Hier wordt de basis gelegd voor het latere gedrag en het vertrouwen van jouw hond in relatie tot jou en tot zijn omgeving. Zeker als het je eerste pup is of een pup van een ras dat je nog niet eerder hebt gehad is het aan te raden om je hierin te laten begeleiden door een gecertificeerd kynologisch instructeur of gedragstherapeut.

Je pup mag bij Dog Sport Academy aan groepstrainingen deelnemen als deze volledig is ingeënt, dus vanaf 15 weken. Daarvoor kun je uiteraard ook al op individuele basis aan de slag met de opvoeding en training van je pup.

Vraag hier informatie aan over de mogelijkheden die Dog Sport Academy voor jou heeft.